Malatya Petek Temizleme
Petek temizliği Zaman içerisinde özellikle kış aylarında komşularımızdan ve yakın tanıdıklarımızdan sık sık duyduğumu cümle ; “evimiz ısınmıyor, petekler buz gibi ” cümlesidir. Peki kombimizi yaklaşık 50-60 derece aralığında yakmamıza rağmen ısınamamızın sebebi ne olabilir ?
Sorunun cevabı aslında çok basit ; Zamanla peteklerin ve tesisatımız içerisinde dolaşan su kireç ve tortulaşma ile taşıdığı sıcak su miktarı azalır, peteklerdeki kireç ve tıkanmalar ise ısınma geciktirmesi meydana getirir. Yeni binalarda izalasyon ve pimapenler kadar önemli bir meselede peteklerin, ısıtma tesisatının ve kombinin belirli zamanlarda temizlenmesi gerektiğidir.
Petek ve tesisat temizliği bilinçli ustalar ve doğru kimyasallar kullanılarak yapılmalı, temizlikten sonra tesisat tekrar tekrar yıkanarak içerisinde kimyasal madde kalmaması sağlanmalıdır. Piyasadaki bir çok temizlik firması temizleme solüsyonu adı altında çamaşır suyu ve su katkılı içeriği belli olmayan bir çok çözelti kullanmakta ve bunun tesisat temizliğine hiç bir faydası olmamaktadır. Aşağıda resimde görülen ürün yurt dışı menşeili olup tse ve ce standartlarına uygun çözelti olarak sadece bu iş için kullanılmaktadır.
Radyatör (petek), tesisat ve yerden ısıtma sistemlerinin temizliğinde hiç bir eşyanız terinden oynatılmadan ve sökülmeden sistemin içerisindeki eski su boşaltılarak önce tesisat basınçlı su ile yıkanır. Tesisat tam olarak boşaltıldıktan sonra uygun kimyasal çözelti sisteme enjekte edilir ve yaklaşık 1 saat kadar bekletilir. Ustalarımız bu bekleme esnasında kombinizin gerekli fiziksel bakımını ve enjektörlerini kontrol ederler ve kombi bakımı tamamlanır. Peteklerdeki kimyasal çözelti yıkama makinesi ile emilerek dışarı atılır. Sistem temiz ve basınçlı su ile yıkandıktan sonra deneme ve test aşamasına geçilir. Ustalarımız sisteme yeterli basınçda suyu ilave ederek peteklerin ve kollektörlerin havasını alırlar. Tam anlamıyla temizlik gerçekleştiğini termal kamera ile petekleri ve tesisatı göstererek işlemi bitirirler.
0422 324 84 94 & 0533 764 29 30
Malatya petek temizleme Petek temizliği, tasarruf ve tesisat sistemimizin ömrünün uzaması için yapılması gereken zorunlu bir iş olduğunu çoğumuz bilmekteyiz. İki yılda bir düzenli olarak yapılması gerekir. Böylece hem kombimizin ömrü uzar hem de doğalgaz tasarrufu sağlanmış olursunuz.
İlaçlı Petek Temizliği Nasıl Yapılır?
Peteklerin ve yerden ısıtma sisteminin temizlenebilmesi için, petek temizleme makinası olması şarttır. İki çeşit petek temizleme makinası bulunmaktadır. Bu iki çeşit petek temizleme makinalarından biri hava ve suyu karıştırarak basınçlı olarak petekleri ve boruları temizler. Diğer petek temizleme makinasının deposu bulunmaktadır. Depo içine su koyulur ve makinanın motorunun uyguladığı basınçla petekler temizlenir. Deposu bulunan petek temizleme makinasına petek temizleme ilacı ilave edilerek petekler temizlenir. Hava ve suyu karıştırarak çalışan petek temizleme makinasına petek temizleme ilacı koyulmaz. Tamamen basınçlı su ile doğal yöntemlerle petekler temizlenir.
Deposu bulunan petek temizleme makinalarına petek temizleme ilacının konulmasının sebebi, makinanın motorunun yeterli basıncı uygulamamasından kaynaklanır. Bu nedenle petek temizleme ilacı kullanılması gerekir. Petek temizleme ilacı asit özelliği bulunan bir kimyasaldır. Bu kimyasalın asit özelliği sayesinde, peteklerde bulunan kireç tabakası ve tortular sökülür.
İlaçlı petek temizliği yapıldıktan sonra, petek temizleme ilacının sistemden temizlenmesi gerekir. Aksi durumda sisteme ve kombiye zarar verir. Bu nedenle, hava ve suyu karıştırarak petek temizliği yapan makinanın kullanılması daha güvenlidir.
Petek Temizleme İlacı Nasıl Kullanılır?
Gidip çarşıdan petek temizleme ilacı alarak, evde kendi başınıza ilaçlı petek temizliği yapamazsınız. Petek temizliği yapılırken, petek içindeki yabancı cisimler suya göre daha ağırdır ve bu cisimlerin tesisat sisteminden atılabilmesi için petek temizleme makinası kullanılması gerekir.
Petek temizleme ilacı, petek temizleme makinası yardımı ile kullanılır. Petek temizleme ilacı, peteğin iç duvarlarına yapışmış olan kireç ve balçık tabasına nüfuz eder. İlacın asit özelliği sayesinde petek çeperine yapışmış inatçı kireç tabakasının kısa sürede sökülmesini sağlar.
Petek temizliği yapıldığında ortalama bir metre radyatör için 8 litre su kullanılır. Bir dairede 7 radyatör bulunursa, 60-70 litreye yakın su kullanılır. Yedi radyatörü olan bir daireye yaklaşık bir litre petek temizleme ilacı kullanılır. Petek temizleme makinesinin deposuna su ile birlikte petek temizleme ilacı ilave edilir. Malatya petek temizleme Ayrıca yaklaşık olarak 30 dakika tesisat sisteminde dolaşması sağlanır. Böylece tesisat sistemi içinde bulunan bütün yabancı cisimler ve tıkalı bölgeler kimyasal ilaçla açılmış olur.
Petek temizleme işlemi bittikten sonra, kombi temizleme ilacı tesisat sisteminden tamamen temizlenmesi gerekir. Aksi durumda tesisat sistemine, kombiye ve peteklere zarar verebilir. Petek temizleme ilacının tesisat sisteminden temizlenmesi için temiz su ile durulama yapılır. Durulama işleminden sonra, nötrleştirici kullanılarak durulama işlemi ile tesisat sisteminden atılamayan petek temizleme ilacının kalıntıları temizlenir. Böylece tesisata ve kombiye zarar vermesi engellenmiş olur. Petek temizleme ilacının kullanılması deneyim isteyen bir iştir. Eğer gereğinden fazla kombi temizleme ilacı kullanılırsa tesisat sistemi zarar görür. Az kullanılırsa petek temizliği sağlıklı olmaz.
Her tesisat için kombi petek temizleme ilacı kullanılmaz. Eski kalorifer tesisatlarında kullanılırsa çürümüş olan tesisat sisteminin parçalarının delinmesine neden olabilir. Bu yüzden, su ve havayı karıştıran petek temizleme makinasının kullanılması daha sağlıklıdır ve risk taşımamaktadır.
Kalorifer peteği temizleme ilacı, alüminyum(alurad) peteklerde kullanılmaz. Çünkü alurad petekler hassastır ve kalorifer peteği temizleme ilacı zarar verir. Asit olan bu kimyasal, alurad peteklerde delinmelere yol açar ve peteği kullanılamaz hale getirir. Alurad petekler, ilaçlı petek temizliği ile temizlenmez sadece su ile temizlenir.
İlaçlı Petek Temizliği Fiyatı
İlaçlı petek temizliği kullanımı petek temizleme makinasının cinsine göre yapıldığını belirtmiştir. İlacın kullanılıp kullanılmaması fiyatı etkilememektedir. Çünkü tesisatın durumuna göre ilaç kullanılır. Tesisat çok eski olursa, kalorifer peteği temizleme kimyasallarıkullanılması risklidir. İlaçlı petek temizliği fiyatı, petek sayısına ve petek cinsine göre belirlenir. Malatya petek temizleme
Petek Koruyucu İlaç
Petek koruyucu kimyasallar, kalorifer tesisatında kireçlenme ve tortu oluşumunu geciktirir. Aynı zamanda tesisat sisteminde meydana gelen çatlak ve deliklerin onarılmasını sağlar. Etkisi 2 yıl sürer. İki yıl geçtikten sonra tekrar petek temizliği yapılması gerekir.
Petek temizleme makinasının iki çeşidinin olduğu belirtmiştik. Her iki petek temizleme makinasında da petek temizlik işlemi bittikten sonra petek koruma kimyasalı kullanılır. Bu sayede yapılan iş garanti altına alınır. Petek koruyucu kimyasalın kullanılması için ekstra ücret talep edilmez.
Protesisat Petek Temizliğini Nasıl Yapmaktadır?
- Firmamız, hava ve su karıştırarak çalışan petek temizleme makinasını kullanmaktadır.
- Kullanılan bu makine sayesinde petek temizleme ilacının kullanılmasına gerek kalmaz.
- Hava ve suyu karıştırarak çalışan bu makine, basınç üreterek tesisat sisteminde bulunan bütün yabancı cisimleri söker.
- Bu sayede, petek temizleme ilacının tesisat sistemi için oluşturacağı risklere girilmez.
- Petek temizlik işlemi yapıldıktan sonra petek koruma kimyasalı kullanmaktayız.
- Kullandığımız petek koruyucu kimyasal için ekstra ücret talep etmemekteyiz.
- Firmamız petek temizliği konusunda, Türkiye’nin öncü ve en eski firmalarından biridir. Petek temizliği yaptırmayı düşünüyorsanız, firmamız ile iletişime geçerek 2 yıl garantili hizmetimizin faydalanabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
BİR YORUM YAZIN
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
2 yıldır peteklerimiz sade yarıya kadar ısınıyordu. Kendi çabalarımızla temizlemeye çalıştık fakat bir sonuç elde edemedik. Tasarruf etmeye çalışıyoruz fakat her ay 450 tl civarı doğal gaz faturası geliyor. Peteklerimizin yarısının ısınıp yarısının soğuk olması kombidenmidir, peteklerdenmidir yoksa tesisatımızda bir sorunmu vardır?